Loading Laddar...
 

Information

Har du frågor eller funderingar även efter Ni läst detta?

Kontakta oss gärna så svarar vi på era frågor.

Hos oss kan du betala med: Betalkort (de allra vanligaste), BankGiro eller Swisch.

BankGiro 5029-0626

Swisch: 123 389 41 10
Ange alltid vem betalningen gäller för: Namn och Personnummer !!

UTBILDAD PERSONAL PÅ TRAFIKSKOLAN
Tekniken går framåt med stormsteg och vi försöker att hänga med. Därför utbildar vi vår personal oss kontinuerligt genom deltagande i STR-möten, kurser och utbildningar.

VÄRDEHANDLING
För de flesta av oss är körkortet en värdehandling som skall räcka hela livet. Ett körkort kostar i snitt cirka 220 kronor per år om man har det i 50 år, en god investering att vara rädd om!!

UTBILDNING
Består både av teori och körning. Både den teoretiska och praktiska delen styrs av en kursplan som Trafikverket gett ut och där finns kraven för vad Ni måste kunna för att klara teori- och körprovet.
På trafikskolan har vi utarbetat undervisningsplaner som beskriver hur vi arbetar. Undervisningsplanerna är inskickade och godkända av Tranportstyrelsen.

TEORIKURS
Startar cirka en gång i månaden och pågår sedan två dagar iveckan i fyra veckor. Materialet som vi använder är ”bokpaketet” från STR. Vi går igenom hela körkortsboken och till varje teoritillfälle får Ni läxa som vi sen går igenom via grupparbeten eller via vår dator i teorisalen där vi också kan göra de olika datatesterna tillsammans.

För att underlätta våra lärarledda lektioner har vi storbildsprojektor!

ÖVNINGSKÖRA
Får Ni börja göra redan som 16-åring både privat och hos oss. Körkortstillstånd måste Du ha. Ska du dessutom öva privat så måste du och din(a) handledare gå en introduktionskurs (handledarkurs) vid ett tillfälle på 3timmar.

HALKBANA
Gör vi på Gävleborgs Trafikcenter i Vansätter, Söderhamn. Den gör Ni i slutet av utbildningen.

DISTANSTEORI
Du kan läsa/plugga teori hos oss och via internet. Allt lagras hos oss så vi tillsammans kan gå igenom eventuella oklarheter.

HJÄLPMEDEL
Vi använder idag bara datorer (i princip) I Ljusdal har vi 6 datorer i datorsalen. Dessa är kopplade i nätverk och blir du trött på att ”plugga” kan du alltid surfa ut på internet en stund.

MOTORCYKELUTBILDNING
Vi utbildar på alla klasser (lätt, mellan & tung).

MOPED Klass 1 (AM)
Förarbevis kan Ni ta här hos oss.

VIKTIGA HANDLINGAR
Som Ni måste skaffa så fort Ni bestämt Er för att börja utbildningen:

  •  körkortstillstånd
  •  giltig svensk legitimation.